Slaper / Waker / Dromer

Slaper / Waker / Dromer

16 sep22 sep 2022

In de publicatie Slaper / Waker / Dromer van Barbara Polderman
zijn beelden, wandkleden en collages van de afgelopen 6 jaar
gebundeld.

Haar beelden en wandkleden van mens- en dierfiguren hebben een huid die is opgebouwd uit een verzameling van oude en nieuw bedrukte stoffen waarmee een sfeer ontstaat die zowel als herkenbaar als ondoordringbaar omschreven kan worden.

Herinneringen en textiel spelen in het werk van Barbara Polderman een belangrijke rol. Zij zegt hierover: “Mijn fascinatie voor textiel is ontstaan in mijn kindertijd. In het ouderlijk huis was een opslagplek die we 'achter het gordijn' noemden. Daar lag een grote verzameling aan oude kleding en textiel. Ik vond het intrigerend dat het materiaal toegang gaf tot een andere wereld en andere levens.”

Voor deze uitgave schreef Inge Pollet de tekst ‘Het neerdalen van damp’ waarmee zij het werk inleidt en duidt. “Het oeuvre van Barbara Polderman is raadselachtig. De ware betekenissen zijn versleuteld en verhuld door een rijke beeldtaal. Zij dragen lichte en donkere kanten in zich. Trekken aan en stoten af.” (citaat: Inge Pollet, uit: Het neerdalen van damp, het caleidoscopisch perspectief van Barbara Polderman).

**Presentatie magazine Slaper / Waker / Dromer - 16 september**