Dromen van wakker zijn

Dromen van wakker zijn

28 mei15 jul 2022

Zeven kunstenaars tonen werken die op een uiteenlopende manier een relatie hebben met spanning en ontspanning. Zij gaan over slaapthee, activisme, vermogen, meditatie, recreatie, langzaamheid, onuitputtelijke strijd en meer. 

Kunstenaars: Hosein Danesh (afb), Joardy Film (Jim Deddes en Jan Hulst), Iris Kensmil, Susanne Khalil Yusef, Osip Schoenmakers en WONNE

Wakker zijn en rusten zijn op een bepaalde manier twee tegenovergestelden. Toch moet je eerst goed uitgerust zijn om echt wakker te zijn. Burn-out en overspannenheid zijn begrippen geworden waar niemand meer van opkijkt. In dit licht zou je kunnen zeggen dat meer en meer mensen zich begeven richting een soort sluimerstand, niet helemaal wakker en niet rustende.

"Voelen, ruiken, zien, horen, proeven, en wie weet nog meer, brengt je in het moment waarin je bent. In Dromen van wakker zijn willen we het liefst alle zintuigen van de mens aanspreken, en daarom tonen wij werk uit een grote verscheidenheid aan media. Denk aan video, geluid, performance, tekeningen, sculpturen en schilderijen. Maar ook de experimentele jazzmuziek op de opening en de geur en smaak van pizza’s zijn daarom essentieel".

Dromen van Wakker zijn is samengesteld door Yusef’s Schwärmer, een nieuw initiatief gelegen op Arnhems Buiten dat opgezet is voor en door kunstenaars. https://www.yusefs-schwarmer.nl/

Mede mogelijk gemaakt door het Mondriaan Fonds


Dromen van wakker zijn
Dromen van wakker zijn
Dromen van wakker zijn
Dromen van wakker zijn