Wisteria

15 mrt27 mrt 2015

Met het project Wisteria is de nieuwe textieltafel ruimschoots ingewijd. We hadden vijf modevormgevers te gast, Sjaak Hullekes, Aliki van der Kruijs, Liselore Frowijn, Bas Kosters en Maison the Faux, die masterclasses zeefdruk volgden bij Geert de Rooij (the People of the Labyrinths) en Carolien Huizinga (Paapje).

Met het project Wisteria is de nieuwe textieltafel ruimschoots ingewijd. We hadden vijf modevormgevers te gast, Sjaak Hullekes, Aliki van der Kruijs, Liselore Frowijn, Bas Kosters en Maison the Faux, die masterclasses zeefdruk volgden bij Geert de Rooij (the People of the Labyrinths) en Carolien Huizinga (Paapje). Dit waren twee totaal verschillende werkmethodes: Geert werkt uitsluitend met at random druk, Carolien mengt zelf haar verf en werkt veel met ets/ discharge methodes, zij drukt vooral op rapport. Er werd hard gewerkt en veel geëxperimenteerd. Langzaam maar zeker groeide de werkplaats dicht met natte lappen stof die moesten drogen. De sfeer was uitstekend, de opbrengst groot, en het was een verrassing dat je zelfs met deze uiteenlopende technieken ieders handschrift moeiteloos kon herkennen. We hebben letterlijk de vlag uitgehangen voor onze nieuwe faciliteit!
De vormgevers hebben een stof ontworpen naar aanleiding van een gedicht over flora en fauna. Deze is bij Plaatsmaken gedrukt. Vervolgens zijn er kledingstukken of een accessoire mee gemaakt. Deze worden tentoongesteld in Museum Arnhem en daarna in de winkel van the People of the Labyrinths te Amsterdam. Er is ook een documentaire gemaakt, die eveneens tijdens de presentaties te zien is.  De stof voor dit project is gesponsord door Ecological Textiles.