No Bytes No Sites

No Bytes No Sites

15 sep 2014

Plaatsmaken op de Kunstvlaai 2000
Met No Bytes No Sites geeft Plaatsmaken een ironisch statement tegen de wurggreep van de computer in deze tijd. Ironisch in die zin dat wij natuurlijk overtuigd zijn van de mogelijkheden en de kwaliteiten die de computer biedt. Tegelijkertijd zijn wij ons ervan bewust dat kunstenaars en vormgevers zich regelmatig laten verleiden door dit enorme scala aan mogelijkheden. Daarom keren wij terug naar de basis van alle materiele opslag  van herinneringen en ideeen: het papier.
Kunstenaars en vormgevers werd de mogelijkheid geboden deel te nemen aan een manifestatie waarbij zij hun eigen persoonlijke tijdschrift kunnen maken. Hiertoe heeft Plaatsmaken een partij papier voorgedrukt met een vouwschema. Kunstenaars en vormgevers hebben het plano vel volgens paginering en vouwschema ingevuld met ideeen, plaatjes, tekeningen en foto's. Vervolgens is het gevouwen vel toegestuurd aan Plaatsmaken. Bij Plaatsmaken is dit blad voorzien van omslag, cahier gestoken en schoongesneden.
De afsluiting van deze manifestatie is de presentatie van al deze persoonlijke tijdschriften (oplage 1) in een tentoonstelling.