Het Ideale Atelier

Het Ideale Atelier

15 sep 2014

Dromen over het ideale atelier
Beeldend kunstenaars, schrijvers en musici gaven in 2001 ieder binnen hun eigen discipline een persoonlijke visie op de werkplek. Het atelier voor de beeldend kunstenaar, het bureau of de laptop voor de schrijver, het geluid in de ruimte voor de muzikant.
Daarbij werden zij geconfronteerd met de vraag: hoe verhoudt de huidige werkplek zich tot de ideale werkplek? Installaties, beelden, teksten, schaalmodellen e.d. maken de verschillen in interpretatie en visie duidelijk zichtbaar. Enerzijds bijna letterlijke visies die zeer 'to the point' op architecturale wijze een beeld schetsen van het ideale atelier, anderzijds ongebreidelde gedachtengangen en ideeen over de ideale plek.

Tijdens de manifestatie Het Ideale Atelier is er een publicatie verschenen waarin niet alleen deelnemers aan de tentoonstelling vertegenwoordigd zijn maar waarin ook reacties van vele andere kunstenaars en schrijvers opgenomen zijn.

Deelnemers: Chris Corstens, Vera Broos, Leon Dekker, Eline Dekker, Jan van den Dobbelsteen, Liesbeth Eugelink, Pieter van Evert, Meta de Vries,Georges Meijer, Frank Hemeltjen, Maries Hendriks, Peter Jordaan, Gerard Koek, Wim Korvinus, Oscar Lourens, Jan Willem Maris, G.J. van Oostende, Jan Siebelink, Ruth van Swaay, Ton Verstegen, Jeroen van Westen en Bart Westera. 

Het ideale atelier is een samenwerkingsproject met Hooghuis.