Extra subsidie mogelijkheid voor jonge kunstenaars uit Arnhem

Extra subsidie mogelijkheid voor jonge kunstenaars uit Arnhem

1 jul 201930 jun 2020

De gemeente Arnhem stelt dit jaar eenmalig extra geld beschikbaar voor jonge makers die werkzaam zijn binnen de beeldende kunst. De aanleiding hiervoor is de sectoranalyse beeldende kunst die in februari 2019 werd gepresenteerd, waarin de noodzaak van directe ondersteuning werd genoemd. Met de regeling hoopt de gemeente Arnhem jonge makers beter te ondersteunen bij de ontwikkeling van het kunstenaarschap en de beroepspraktijk.

In totaal is er 20.000 euro te verdelen. Je kunt maximaal 3000 euro aanvragen. Op is op. Wanneer kom je in aanmerking voor de regeling?

  • Je kunt een aanvraag doen als je ten minste drie jaar een hbo-opleiding beeldende kunst/ vrije kunst hebt gevolgd en werkzaam bent als beeldende kunstenaar. Wanneer een andere dan een beeldende kunstopleiding is gevolgd, kan een kunstenaar in aanmerking voor honorering komen als de praktijk een overwegend autonoom karakter heeft.
  • Een aanvraag kan tot 8 jaar na het verlaten van de opleiding worden ingediend. Hierbij wordt gekeken naar de diplomadatum of indien geen diploma is behaald, de datum van het verlaten van de opleiding.
  • Beeldend kunstenaars die een masteropleiding hebben gevolgd kunnen tot 6 jaar na de diplomadatum of indien geen diploma is behaald, de datum na het verlaten van die opleiding aanvragen, op voorwaarde dat zij die aansluitend op de bachelor volgden.

Projecten