Biënnale Gelderland

Biënnale Gelderland

1 jun 201831 dec 2019

In opdracht van Museum Arnhem verzorgt Plaatsmaken de projectleiding voor de Biënnale Gelderland 2019. Biënnale  Gelderland wordt afwisselend door Museum Arnhem en Museum het Valkhof uit Nijmegen georganiseerd. In 2019 is Museum Arnhem organisator. De tentoonstelling vindt najaar 2019 plaats. 

Het doel van de Biënnale Gelderland is het zichtbaar maken van de kunstproductie en kunstenaars van Gelderland. Dit wil de organisatie bereiken door in te zetten op een relevant thema, en door opdrachten te verstrekken voor het maken van nieuw werk speciaal voor de tentoonstelling. Naast de tentoonstelling is er ruimte voor een randprogramma. Het thema voor de Biënnale Gelderland 2019 is de relatie tussen mens en natuur.

De deelnemers aan de biënnale zijn kunstenaars die betekenis hebben voor Gelderland. Zij zijn woonachtig in de provincie, hebben op een andere manier een Gelderse verbinding, of sluiten in hun werk thematisch aan op onderwerpen die in Gelderland spelen. Voor iedere editie wordt er gezocht naar een mix van ervaren kunstenaars en jonge talenten.