Biënnale Gelderland 2019

Biënnale Gelderland 2019

1 jun 201831 dec 2019

Museum Arnhem en Museum Het Valkhof slaan de handen ineen voor een nieuwe editie van de Biënnale Gelderland, die in 2019 plaatsvindt. De Biënnale Gelderland is hét podium voor hedendaagse beeldende kunst in en vanuit Gelderland. Productiehuis Plaatsmaken is als curator geselecteerd voor deze editie, die voor het eerst in Arnhem én Nijmegen plaatsvindt.  

In deze bijzondere editie van de Biënnale Gelderland staat de relatie tussen mens en natuur centraal. In de tentoonstelling in Arnhem met werken in de openbare ruimte, die langs de Jansbeek plaatsvindt, kan de bezoeker op verschillende manieren de natuur in de stad of in zichzelf ervaren. In de tentoonstelling in het Valkhof in Nijmegen wordt het werk uit Arnhem in de context van het oeuvre van de kunstenaar geplaatst.

De mens kan wel willen heersen over de natuur door in te perken, te snoeien, omheinen en dwingen, de natuur woekert altijd door. De natuur wordt daarnaast in de kunsten al eeuwenlang ingezet als metafoor, als spiegel voor de ziel en voor de mens als soort.

Deze twee uitgangspunten zijn leidraad voor de tentoonstellingen, waarin wordt onderzocht hoe de natuur vandaag de dag een rol speelt in het gesprek over onze leefomgeving.


Biënnale Gelderland 2019
Biënnale Gelderland 2019
Biënnale Gelderland 2019