Arnhemse Uitnacht 2019 | SET

25 jan 2019

Plaatsmaken organiseert namens Beeldende Kunst Arnhem de kunstbijdragen aan de Arnhemse Uitnacht. Voor het inhoudelijke concept en de keuze van de kunstenaars zijn Jeroen Glas en Thijs Linssen aangetrokken. We vinden het belangrijk dat beeldende kunst op een evenwaardige manier als én in samenspraak met de podiumkunsten te zien is. Tijdens de Uitnacht vind je kunstwerken op onverwachte plekken op de route, maar ook in het theater. Beeldende kunst verbindt, verwondert, irriteert, levert altijd stof op voor een gesprek.

Wat je kunt verwachten: een denkbeeldige Rijntunnel op het Roermondseplein van Willem de Haan, op zo’n manier dat je onmiddellijk naar Arnhem-Zuid wil wandelen. In het werk van Lola Bezemer wordt het publiek nadrukkelijk betrokken bij een performance met licht: wie volgt wie? Op het plein voor Focus bouwt Maurice Bogaert een installatie die eventueel als filmset zou kunnen dienen, maar net zo goed ook als doorreis locatie of verwonderplek kan functioneren. In de Walburgiskerk gaat de tijdelijke locatie van Museum Arnhem spectaculair van start met een installatie van Anne ten Ham. Spiegelend water zorgt er zowel voor letterlijke als figuurlijke reflectie. In Rozet kun je onderdeel worden van een echte filmset: Frank en Michiel nodigen bezoekers uit de hoofdrol te spelen in de Nike-campagne Find your greatness. En in Theater aan de Rijn kunt u alvast een voorproefje krijgen van Biënnale Gelderland, de kunstmanifestatie die in het najaar plaatsvindt en die geleid en gecureerd wordt door Plaatsmaken. Gijs Verhoofstad toont in de benedenzaal een installatie die leeft, dampt en groeit. Alles in theaterlicht en met bijpassend geluid.

In Focus Filmtheater is door verschillende kunstinstellingen een filmprogramma samengesteld. In een avondvullend programma komen diverse kunstenaarsfilms voorbij. Plaatsmaken toont de film Lighthouse van Wouter Venema. De kunstenaar brengt op dit moment een werkperiode door in de zeefdrukkerij.


Anne ten Ham

Anne ten Ham

Lola Bezemer

Lola Bezemer

Maurice Bogaert

Maurice Bogaert

Willem de Haan

Willem de Haan

Frank & Michiel

Frank & Michiel


Partners

Projecten


Arnhemse Uitnacht 2019 | SET
Arnhemse Uitnacht 2019 | SET
Arnhemse Uitnacht 2019 | SET