Culturele ANBI-status

Plaatsmaken heeft de status van Culturele ANBI en
is daarmee vrijgesteld van successie- en schenkingsrecht. 
Uw gift kan belastingvoordeel opleveren.

Giften en donaties komen volledig ten goede aan de doelstellingen van Plaatsmaken. Particulieren die Plaatsmaken financieel steunen mogen in hun aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van hun gift aftrekken. Ondernemingen die onder de vennootschapsbelasting vallen, mogen 1,5 keer het bedrag van een gift aan Plaatsmaken aftrekken in hun aangifte vennootschapsbelasting. Klik hier voor meer informatie over belastingvoordelen bij culturele giften.

 

OFFICIELE ANBI-INFORMATIE VAN PLAATSMAKEN 

Naam: Stichting Productiehuis Plaatsmaken
KvK nummer: 41046202
RSIN: 003679263

  • Doelstelling: Plaatsmaken biedt ruimte en gelegenheid voor het maken en tonen van kunst, en voor ontmoeting, verbinding en interactie tussen kunstenaars onderling en met het publiek. Plaatsmaken wil in haar productiehuis studenten, kunstenaars en vormgevers de ruimte bieden voor het maken en tonen van kunst, en wil met haar activiteiten het eigen publiek en bezoekers van andere kunst- en cultuurinstellingen gelegenheid bieden zich te verhouden tot de hedendaagse kunst.
  • Bestuurders: Plaatsmaken heeft een directeur-bestuurder, Inge Pollet en een onbezoldigde Raad van Toezicht die bestaat uit vier leden met relevante expertise: Gijs Frieling (voorzitter), Jenny Doest, Rieke Righolt en Noor van Wageningen. Zij komen vier keer per jaar bij elkaar.