Kunstroute Schuytgraaf: Catalogtree

Kunstroute Schuytgraaf: Catalogtree

In het ontwerp van vormgevers duo Catalogtree staat ‘Oogsten’ centraal. Geïnspireerd door het Betuwse landschap dat Schuytgraaf omgeeft, ontwerpen zij een serie Windvangers. Kleine, soms persoonlijke markeringspunten die gestuurd door dezelfde luchtstroom allen één kant uitwijzen.

De Windvangers van zes meter hoog, centraal gelegen in een open vlakte aan de Metamorfosenallee, torenen als visuele bakens boven het landschap uit. Elke windvanger beweegt op een eigen snelheid. De verschillende onderdelen van elke Windvanger bewegen in tegengestelde richting. De panelen van de windvangers bestaan uit hergebruikt plastic, afkomstig van kratten die door Betuwse fruitboeren in de omgeving worden afgedankt. In samenwerking met GoGo plastics wordt dit plastic met de hand geperst en hergebruikt tot unieke en zeer duurzame panelen. Variatie in kleuren en structuren zijn enorm. Onderzocht wordt of ook inzameling van afgedankt plastic van buurtbewoners gebruikt kan worden om specifieke kleuren te verkrijgen.

Behalve dat Catalogtree afgedankt plastic van de Betuwse boeren oogst en hergebruikt, kan de wijk Schuytgraaf ook oogsten. De windvangers wekken stroom op. Er wordt onderzocht hoe deze stroom het meest efficiënt en duurzaam kan worden ingezet in de wijk.


Kunstroute Schuytgraaf: Catalogtree
Kunstroute Schuytgraaf: Catalogtree
Kunstroute Schuytgraaf: Catalogtree