Plaatsmaken facebook
026 351 56 97
info@plaatsmaken.nl

Love of Life | Stocksale 20% off

wanneer: ma 31 augustus t/m 9 oktober 2020

waar: Galerie Plaatsmaken, Klarendalseweg 82a, Arnhem

Ben je nu zo langzamerhand het uitzicht in je woon/ slaap/ werkkamer beu?


Bij Plaatsmaken krijg je nu 20% korting op alles wat we in huis hebben. Kom gauw kijken!  Thuis eerst de webshop uitpluizen mag ook, als je doorgeeft wat je wil zien leggen we het voor je klaar.

Lees verder

The Labyrinth Runner van Robbie Cornelissen

waar: vimeo.com/channels/wezijnweerthuis
wanneer: 2 t/ 31 augustus
 

In het online filmprogramma We zijn weer thuis presenteert Plaatsmaken the Labyrinth Runner van Robbie Cornelissen. In The Labyrinth Runner volgen we een jonge hardloper die geconcentreerd aan het rennen is. Het ritme van de ademhaling en de tred van de hardloper zijn hypnotiserend. Cornelissen gebruikt gefilmd beeld dat langzaam over gaat in tekening. De kijker wordt het lichaam van de jonge hardloper ingezogen.

 

Lees verder

Nieuw werkstation digitaal atelier

Dankzij een subsidie van het Prins Bernhard Cultuurfonds heeft Plaatsmaken kunnen investeren in een nieuw werkstation in het digitale atelier. De beschikbare apparatuur in het atelier beantwoordt aan de eisen die gesteld worden aan een professionele werkwijze. Kunstenaars kunnen zelfstandig of onder begeleiding werken en werk laten uitvoeren. 4k video opname is mogelijk evenals, montage en effecten, grafische toepassingen en de daarbij behorende software.
 
Lees verder

Workshop Toyobo

wanneer: 29 september of 6 oktober
waar: Plaatsmaken, Klarendalseweg 82a, Arnhem

De Toyobo techniek kent veel mogelijkheden. Je kunt de foto of afbeelding zelf eerst in Photoshop bewerken en aanpassen, alvorens er een film van gemaakt wordt. 

De workshop wordt gegeven door Laura Casas Valle.  Je leert in een dag alle handelingen; van belichten tot het zelf ininkten en afdrukken als diepdruk of hoogdruk. 

afbeelding: Toyobo-afdruk Mirka Farabegoli

Lees verder

De Uitspraak | Lore Pilzecker

wanneer: 4 september t/m 31 oktober
waar: Vitrine Paleis van Justitie, Walburgstraat 2-4,  Arnhem
 

Plaatsmaken programmeert in samenwerking met de afdeling BEAR (Fine Art) van ArtEZ de vitrine die voor het Paleis van Justitie in Arnhem staat. Onlangs is er een nieuwe ronde voorstellen gekomen voor dit project, getiteld de Uitspraak. Geheel in coronastijl werden via Skype alle plannen doorgenomen met Hester Oerlemans vanuit Berlijn. Vijf studenten uit verschillende studiejaren werden gekozen, te weten Anne Schoemaker, Lore Pilzecker, Paul Heusinkveld, Jelle van Kuilenburg en Wonne Rodemeier.

Lees verder

Jissel Kerkstra in Dudok: What the eyes don’t see

wanneer: vr 26 juni t/m 27 september 2020

waar: Dudok, Koningstraat 40, 6811 DH Arnhem

Kunstenaarsgesprek Jissel Kerkstra en Inge Pollet zondag 13 september 15.00 uur in de bovenzaal in Dudok

In het werk van Jissel Kerkstra (Renkum, 1973) dromen de hoofdpersonen een eind weg. Je ziet letterlijk in het werk wat zij denken, maar niet uitspreken. Hun gedachten vloeien als het ware in en uit hun lichaam, meestal via de ogen.

Lees verder