Plaatsmaken facebook
026 351 56 97
info@plaatsmaken.nl

'Wouldn't it be a lovely headline' Preview BEAR ArtEZ Finals

wanneer: wo 1 t/m 31 juli 2020
waar: Galerie Plaatsmaken, Klarendalseweg 82a, Arnhem

 

De vierdejaars studenten van Base for Experiment Art and Research (Fine Art) ArtEZ hadden nooit gedacht dat hun eindexamententoonstelling getiteld ‘Something Where There Should be Nothing’ zou worden uitgesteld tot het najaar. Maar in deze periode van stilstand gaan ze samen door en ontstaan er nieuwe initiatieven die passen bij de nieuwe situatie. In samenwerking met Plaatsmaken is er gedurende een maand een groeiende en telkens veranderende tentoonstelling.
 

Lees verder

Gelders Lof in Dudok: Jissel Kerkstra

wanneer: vr 26 juni t/m 27 september 2020

waar: Dudok Arnhem, Koningstraat 40
Kunstenaarsgesprek: 13 september 15.00 uur in de bovenzaal in Dudok

In het werk van Jissel Kerkstra (Renkum, 1973) dromen de hoofdpersonen een eind weg. Je ziet letterlijk in het werk wat zij denken, maar niet uitspreken. Hun gedachten vloeien als het ware in en uit hun lichaam, meestal via de ogen.

Lees verder

Oogmerk 4.0

Dankzij een subsidie van de provincie Gelderland kunnen we van start gaan met de vierde serie van ons project Oogmerk, waarin we Gelderse kunstenaars portretteren. Er staan films gepland over Julius Thissen, Margriet Smulders, Mounira Al Solh, Florentijn Hofman en Harrie Gerritz.
Lees verder

Werkperiode Liedeke Taen

Liedeke Taen, vorig jaar afgestudeerd aan BEAR ArtEZ,  is begonnen aan haar werkperiode in ons etsatelier. Ze heeft een ambitieus plan om een serie Toyobo-etsen te maken op formaat A1. Haar werkperiode wordt mede mogelijk gemaakt door de Stroomversneller van Schakel 025

Liedeke Taen bekijkt de wereld met een open blik. Zij zoekt betekenis in het alledaagse. Voorwerpen om haar heen die ook iets anders vertellen. Een slap en zielig theezakje kan bijvoorbeeld ook liefdesverdriet zijn. 

Lees verder

Laatste week | Seventeen Seconds

wanneer: do 14 mei t/m 26 juni 2020
waar: Galerie Plaatsmaken, Klarendalseweg 82a, Arnhem

met werk van Joan van Barneveld, Carel Lanters en Tony Docekal

In de tentoonstelling Seventeen Seconds verglijdt de dag in nacht zodra je met je ogen knippert. In het werk van de drie deelnemende kunstenaars speelt het gegeven ‘tijd’ een belangrijke rol. 

Lees verder

Workshop Blauwdrukken

wanneer: 13 juli of 24 augustus van 9.30 -13.30 uur
waar: Plaatsmaken, Klarendalseweg 82a, Arnhem

Plaatsmaken organiseert een workshop in deze bijzondere techniek in samenwerking met Aafke Bennema. Je leert het procedé stapsgewijs: van het lichtgevoelig maken van het papier, het positioneren van het te belichten onderwerp, tot de belichting en de fixatie. Je leert de mogelijkheden kennen en gevoel ontwikkelen voor de techniek.

Lees verder

Unlocked/ Reconnected

De tentoonstelling Unlocked/ Reconnected verbindt 200 kunstinstellingen door het hele land met elkaar. Met dit initiatief willen we solidariteit laten zien en de wil om gezamenlijk te reflecteren op wat (t)huis is. Nu de deuren weer opengaan na de lockdown is er behoefte aan een heroverweging van dit begrip. Het belang van kunst en cultuur moet worden onderstreept in deze bizarre tijden van crisis. Plaatsmaken doet ook mee aan het project. Wij kozen voor een gezeefdrukt houten werk van Peter Jordaan, dat we al vijftien jaar met ons mee slepen. Iedereen bij Plaatsmaken is er aan gehecht, het vertegenwoordigt een warmte die we zelf graag willen voelen, maar zeker ook anderen wensen. Het werk staat bij ons in de etalage. 
Lees verder