Plaatsmaken facebook
026 351 56 97
info@plaatsmaken.nl

Listen to the Hummingbird

wanneer: do 27 februari t/m 3 april 2020
waar: Galerie Plaatsmaken, Klarendalseweg 82a, Arnhem
Opening: do 27 februari 17.00 uur

Met werk van Chantal van Lieshout, Dante van Elburg, Arash Fakhim en Florentijn Hofman

 

Listen to the Hummingbird gaat over het plezier van het maken en de verwondering over het alledaagse. Hoe vaker je naar iets kijkt, hoe vreemder het wordt. Wanneer wordt een situatie absurd? We tonen werk dat deze vraag stelt, en in sommige gevallen ook direct beantwoordt.

Lees verder

Zeefdruk introductieworkshop

waar: Plaatsmaken, Klarendalseweg 82a, Arnhem
wanneer: 17, 24 april en 1 mei 2020
docent: Harmen Liemburg

In deze cursus maak je kennis met de zeefdrukwerkplaats en alle gereedschappen en materialen die daarbij horen. Je leert hoe je zelfstandig een ontwerp voorbereidt voor belichting, hoe je de tafel, de zeef, de inkt klaar maakt voor het drukken en je krijgt alle gelegenheid om het drukken zelf te oefenen. Daarnaast maak je kennis met de basics van kleurenmenging die je ook gaat toepassen op je eigen ontwerp.

 

Lees verder

De Uitspraak | Dante van Elburg

waar: Vitrine Paleis van Justitie, Walburgstraat 2-4, Arnhem
wanneer: 22 jan—18 apr 2020


In de vitrine die voor het Paleis van Justitie in Arnhem staat programmeert Plaatsmaken sinds een aantal jaar actuele beeldende kunst. Dit vanuit de gedachte dat het tegenkomen van kunst op onverwachte plekken een extra glans aan je dag kan geven. In samenwerking met de afdeling BEAR (Fine Art) van ArtEZ krijgen (ex) studenten de gelegenheid een voorstel in te dienen voor de vitrine. Dit is voor beide partijen goed: jonge kunstenaars doen ervaring op met exposeren en Plaatsmaken is zo verzekerd van het programmeren van jong talent direct vanaf de academie.

Lees verder

Laatste week Choi Wong | Caught in a view

wanneer: do 16 januari t/m 21 februari 2020
waar: Galerie Plaatsmaken, Klarendalseweg 82a, Arnhem

Choi Wong is aanwezig op vrijdag 21 februari van 12:00 t/m 17:00 om te vertellen over haar werk.
Lees verder

Workshop Blauwdrukken

wanneer: 16 maart of 20 april 2020
waar: Plaatsmaken, Klarendalseweg 82a, Arnhem
docent: Aafke Bennema

Je leert het procedé stapsgewijs: van het lichtgevoelig maken van het papier, het positioneren van het te belichten onderwerp, tot de belichting en de fixatie. Je leert de mogelijkheden kennen en gevoel ontwikkelen voor de techniek.

Lees verder

Nieuwe edities van Kasper van Moll

De jonge kunstenaar Kasper van Moll werkte bijna een jaar met tussenpozen in het zeefdrukatelier. Honderden zeefdrukken maakte hij, in de basis herhalingen van steeds hetzelfde, maar toch net anders.

Hij bracht letterlijk zijn werk met kleine stapjes vooruit. Hele pakken grijs karton werden eerst beschilderd, daarna gezeefdrukt. 
Lees verder

Workshop dessinontwerp en uitvoering

wanneer: 21 maart en 4 april
waar: Plaatsmaken, Klarendalseweg 82a, Arnhem
docent: Jolanda Muilenburg van Z2.

In deze tweedaagse workshop leer je hoe je een (rapporterend) dessin ontwerpt voor bijvoorbeeld behang of textiel. Ben je al jaren op zoek naar bijzonder behang een uniek gedessineerde sjaal of tafelkleed maar kun je niks naar je smaak vinden? Heb je een geweldig idee maar geen idee hoe dit te vertalen naar een ontwerp? Kom het zelf maken bij Plaatsmaken. 

Lees verder