Plaatsmaken facebook
026 351 56 97
info@plaatsmaken.nl

Cascade | Rozemarijn Westerink

wanneer: do 31 oktober t/m 13 december 2019
waar: Galerie Plaatsmaken, Klarendalseweg 82a, Arnhem
opening: donderdag 31 oktober 17.00 uur

 

Rozemarijn Westerink maakt tekeningen van tuinen, altijd in zwart. Het bos vlakbij of tuinen die ze op Funda ziet dienen onder andere als uitgangspunt. In haar werk verlies je je in het oneindig precieze lijnenspel, zij stuurt je oog langs de takken en de schaduwen die er wel of niet zijn.

Lees verder

Workshop dessinontwerp en uitvoering

waar: Plaatsmaken, Klarendalseweg 82a, Arnhem
wanneer: 16 en 30 november
 

In deze tweedaagse workshop leer je hoe je een (rapporterend) dessin ontwerpt voor bijvoorbeeld behang of textiel. Ben je al jaren op zoek naar bijzonder behang een uniek gedessineerde sjaal of tafelkleed maar kun je niks naar je smaak vinden? Heb je een geweldig idee maar geen idee hoe dit te vertalen naar een ontwerp? Kom het zelf maken (met begeleiding)  bij Plaatsmaken. De volgende workshop is op 16 en 30 november. Er zijn nog 2 plaatsen vrij. Voor meer info en aanmelden; info@plaatsmaken.nl  

Lees verder

De Uitspraak | Janna van Welsum

waar: Vitrine Paleis van Justitie, Walburgstraat 2-4, Arnhem
wanneer: 23 okt - 5 jan. 2020

Ecdysis / Vervelling
‘Wat betekent het om een lichaam te zijn? Dit is een vraag die ik stelde toen ik deze sculpturen maakte. Dit lichaam neem ik in de ruimste zin, en het omvat een menselijk lichaam, maar ook een fiets, een boom, een berg, een glas. In mijn analyse van wat een lichaam een lichaam maakt, werd ik getrokken door huid. Huid scheidt een lichaam van de omgeving, en functioneert als een afrastering die vorm aan het lichaam geeft. Toch staat die omheining niet vast en zie ik een mengende vloeistof in plaats van een harde korst. Die complexe dubbelzinnigheid probeer ik via verschillende iteraties, in combinatie met taal, te laten zien. Ik ben op zoek naar een soort vervelling: het pellen van een huid om te zien of een lichaam daarmee transformeert.’  Janna van Welsem. 

Lees verder

Biënnale Gelderland 2019

Op 10 oktober jl opende de Biënnale Gelderland in zowel Arnhem als Nijmegen. Onder de titel Seelenwanderung verzorgde Plaatsmaken deze editie concept, projectleiding en productie. De thematiek van de complexe relatie tussen mens en natuur is in Arnhem doorgevoerd in zestien nieuwe kunstwerken die tot en met 24 november te zien zijn in en langs de Jansbeek. Een wandeling buiten, die je onder andere leidt langs gedachten over de klimaatcrisis, de verdwijnende vrijheid van de andersdenkenden in deze wereld, en de verbijsterende schoonheid van mossen en motten. In museum het Valkhof is van dezelfde kunstenaars tot en met 5 januari bestaand werk te zien. Hier is de natuur opgesplitst in bos en tuin; een dwaaltocht langs de innerlijke natuur, waar dichte bossen het zicht belemmeren en de zon alles blijvend goud verlicht.

Kijk voor meer informatie op de website.

Lees verder

Extra subsidie mogelijkheid voor jonge kunstenaars uit Arnhem

De gemeente Arnhem stelt dit jaar eenmalig extra geld beschikbaar voor jonge makers die werkzaam zijn binnen de beeldende kunst. De aanleiding hiervoor is de sectoranalyse beeldende kunst die in februari 2019 werd gepresenteerd, waarin de noodzaak van directe ondersteuning werd genoemd. Met de regeling hoopt de gemeente Arnhem jonge makers beter te ondersteunen bij de ontwikkeling van het kunstenaarschap en de beroepspraktijk.

Lees verder