Plaatsmaken facebook
026 351 56 97
info@plaatsmaken.nl

Open Huis Plaatsmaken

wanneer: do 16 mei 15.00 tot 17.00 uur
waar: Plaatsmaken, Klarendalseweg 82 a, Arnhem


Op donderdag 16 mei viert Plaatsmaken dat zij blijft bestaan met een feestelijk Open Huis tussen 15 en 17 uur. Aansluitend opent de tentoonstelling A Voice From The Fireplace van Wouter Venema. Alles onder het recent gerenoveerde dak van het markante pand van Plaatsmaken: Klarendalseweg 82 A.

Lees verder

Wouter Venema | a voice from the fireplace

wanneer: do 16 mei t/m 5 juli 2019
waar: Galerie Plaatsmaken, Klarendalseweg 82 a, Arnhem

Wouter Venema bracht op onze uitnodiging een werkperiode door in de zeefdrukkerij. De zeefdrukken die hij maakte vormen onderdeel van een groter geheel, geïnspireerd op de traditionele tegeltableaus, brandmuren, die vroeger rond haarden werden geplaatst. De haard fungeerde letterlijk als hart van het huis, muren werden rond de schoorsteen gebouwd. Het was tevens ook de enige onbewaakte ingang naar binnen. Zo komt het dat mythische figuren vaak door de schoorsteen naar binnen komen. Het werk van Venema gaat over zichtbaarheid, adem, infectie, virussen en rook. De tentoonstelling bestaat uit een totaalinstallatie met zeefdruk, sculptuur en efemere sferen.
Lees verder

Word Vriend van Plaatsmaken

De gemeente Arnhem besloot recentelijk haar jaarlijkse bijdrage aan Plaatsmaken te verhogen met 25.000 euro. Door deze structurele extra bijdrage is het voortbestaan van Plaatsmaken veilig gesteld en kan de stichting blijven bijdragen aan de kunst en cultuur in Gelderland en in Arnhem in het bijzonder. Toch blijft er een probleem over: de liquiditeitspositie van de stichting. Deze heeft een eenmalige injectie nodig om Plaatsmaken weer helemaal gezond te maken. Zo ontstond het idee voor onze Vriendenactie. Door Vriend van Plaatsmaken te worden en te doneren laat u zien dat u de stichting en haar activiteiten ondersteunt en toejuicht. Plaatsmaken zoekt Vrienden die de stichting financieel willen ondersteunen. De ondersteuning geldt steeds voor één jaar, die na afloop hopelijk verlengd wordt.
Lees verder

De Uitspraak | Jessica Tiemessen

wanneer: 4 april t/m 3 juli 2019
waar: Paleis van Justitie, Walburgstraat 2-4, Arnhem

Jessica Tiemessen (eindexamenstudent BEAR, ArtEZ) zoekt in haar werk naar manieren om de beleving van het lichaam te verschuiven. Zij maakt Virtual Reality films die ervoor zorgen dat je, wanneer je met de VR bril kijkt, de sensatie ervaart van een vervormbaar object ten opzichte van het lichaam.  Zo kun je je tijdelijk een radiator voelen, of een zachte homp klei. Met deze werkwijze bevraagt de kunstenaar de aannames en de controle die wij hebben ten aanzien van ons lichaam. Zij wil aantonen dat de vaststaande ideeën over lichamelijkheid en het ‘voelen’ opengebroken kunnen worden.

Lees verder

Makers van Arnhem | Museum Arnhem

Museum Arnhem presenteert van 8 mei t/m 9 juni de tentoonstelling Makers van Arnhem van fotograaf Negin Zendegani. Zij deed onderzoek naar de verscheidenheid aan Arnhemse makers en bracht er 21 in beeld. De portretten van kunstenaars, ontwerpers, ondernemers en sporters zijn een maand lang te bewonderen op het Audrey Hepburnplein in Arnhem.
Plaatsmaken verzorgde in opdracht van Museum Arnhem de projectleiding en maakte de trailers die bij het project als promo worden ingezet.

 

 

Lees verder