Plaatsmaken facebook
026 351 56 97
info@plaatsmaken.nl

Laatste week solotentoonstelling Lieven Hendriks | Cutting Corners

wanneer: do 17 januari t/m 15 maart 2019

De kunstenaar is in staat om met verf een illusie op te roepen die snijdend echt is. Wat hij wil laten zien zijn alledaagse dingen zoals de damp die een vliegtuig na laat, vormen die uit het canvas lijken te zijn gesneden, kogelgaten, rimpelingen in het doek. Zaken die niet echt zichtbaar zijn, maar die je wel kunt waarnemen. Al was het maar met je gedachten.
Lees verder

Plaatsmaken gaat tijdelijk dicht vanwege dakrenovatie

In april 2013 opende Plaatsmaken aan de Klarendalseweg haar nieuwe onderkomen. Dit pand, een voormalige erotheek, was door Volkshuisvesting helemaal aangepast aan de specifieke behoeftes van Plaatsmaken. De binnenkant van het pand is ingericht als werkplaats en presentatieruimte. Voor het dak was destijds geen budget.

In april 2019 gaat dan toch het dak eraf! Plaatsmaken krijgt een gloednieuw en duurzaam dak, waardoor de energiekosten fors naar beneden gaan en we niet meer op bloedhete dagen in de kelder moeten gaan zitten. Om deze ingrijpende verbouwing mogelijk te maken is het onvermijdelijk dat Plaatsmaken de deuren sluit. Gedurende de maand april is het niet mogelijk bij ons te komen werken en is er ook geen tentoonstelling.

De lopende projecten, zoals de Biënnale Gelderland, moeten natuurlijk gewoon doorgaan. Daarom houdt Plaatsmaken kantoor in Rozet gedurende de sluiting. We zijn telefonisch bereikbaar via mobiel, en u kunt ook langskomen.

Op donderdag 16 mei om 17 uur bent u in ons pand aan de Klarendalseweg 82A van harte welkom op de feestelijke opening van de solotentoonstelling van Wouter Venema.

Telefoonnummer July Ligtenberg: 0643227712
Telefoonnummer Inge Pollet: 0628114388

Nu in de webshop | Hester Oerlemans, Majolica

Niet eerder was een kunstenaar zo lang te gast in onze ateliers. De werkperiode van Hester Oerlemans begon in februari 2016, en eindigde na anderhalf jaar met een solo in de galerie. De kunstenaar voerde haar langgekoesterde wens uit van zeefdrukken op keramiek. Een heel pallet biscuittegels werd een prachtige serie nieuw werk. Daarbij is een boek gemaakt, dat zowel een soort catalogus is, maar ook een dierbare herinnering. 

Vanaf nu in onze webshop: een selectie tegels uit de serie Majolica. Een speciaal haakje om ze op te hangen krijgt u erbij, bij aankoop van twee tegels krijgt u een boek kado! 

Lees verder

Tekeningen Sonsbeek | Albert van der Weide

In de beslotenheid van zijn atelier maakte de Arnhemse kunstenaar Albert van der Weide uit zijn hoofd meer dan 1000 tekeningen geïnspireerd op zijn ervaringen in het park Sonsbeek. Reflecties en transformaties van zijn beleving van de natuur; bomen, struiken, zand, heuvels, stromend water, de zon en de maan, de wind, licht, schaduw het voor-en najaar en de zomer. Om deze tekeningen inzichtelijk te maken in al hun veelzijdigheid maakte de kunstenaar bij Plaatsmaken een aantal films waarin de tekeningen één voor één in beeld komen.

Lees verder