Plaatsmaken facebook
026 351 56 97
info@plaatsmaken.nl

Een Goed Boek

wanneer: 29 november 20.00 uur
waar: Showroom Arnhem, Langstraat 20 (gratis entree)

Jaarlijks worden er in Arnhem bijzondere boeken gemaakt die opvallen vanwege hun vormgeving, fotografie, druk of inhoud. Ontwerp Platform Arnhem (OPA), Plaatsmaken en Architectuurcentrum Casa organiseren daarom wederom de avond Een Goed Boek. Elf publicaties die het afgelopen jaar zijn uitgegeven worden tijdens de avond gepresenteerd door de makers: Na het programma op het podium is er een gezellige boekenborrel met signeersessies en boekverkoop. 
Lees verder

Solotentoonstelling Heidi Linck

wanneer: 25 oktober t/m 14 december
waar: galerie Plaatsmaken

Bij Plaatsmaken toont Heidi Linck recent werk op papier, waaronder de nieuwe reusachtige tekening Prosperity.

Heidi Linck maakt installaties en tekeningen. In haar werk onderzoekt zij de betekenis van een plek. De architectonische specificaties neemt zij mee in haar overweging om tot een nieuw beeld te komen. De installaties zijn vaak werken in de openbare ruimte, de tekeningen vertellen in vele lagen zwart over tijd en perceptie.
Lees verder

Editie Elka Oudenampsen in de webshop

De collages van Elka Oudenampsen zijn deels ontleend aan tijdschriften, en voor een ander belangrijk deel ontstaan zij door de associatie van de kijker. Iets dat op een rechthoek lijkt, of misschien wel is, wordt een venster. Twee vormen die bij elkaar staan worden personages in een onbekend verhaal.

Tijdens een korte werkperiode bij Plaatsmaken in de zeefdrukkerij maakte Elka een aantal varianten op een prent, die allemaal uniek zijn.
Lees verder

Editie Hester Oerlemans in de webshop

Hester Oerlemans bracht een werkperiode bij Plaatsmaken door van liefst anderhalf jaar. Ze wilde graag zeefdrukken op biscuit gebakken tegels, en had zoveel tijd nodig om tot een goed recept te komen. Want het is niet makkelijk om kleuren te bepalen als je die pas na afloop (na het bakken) kunt zien. Uiteindelijk is er een serie prachtige tegels uit de werkperiode voortgekomen, allemaal in een oplage van twee. Tegelijkertijd drukte ze de afbeeldingen door op papier, die zij later weer in een boek samenbracht. Bij aankoop van twee tegels krijgt u het boek erbij!
Lees verder

Biennale Gelderland 2019 | Seelenwanderung

Wij zijn bijzonder verheugd dat het concept dat wij instuurden voor de Biënnale Gelderland 2019 is uitgekozen door de selectiecommissie van Museum Arnhem en museum Het Valkhof. Naast de projectleiding, die Plaatsmaken al enige edities van de Biënnale verzorgt, voeren we nu ook de artistieke leiding over dit bijzondere evenement. Onder de titel ‘Seelenwanderung’ wordt een tentoonstelling samengesteld die de stand van zaken laat zien in de Gelderse beeldende kunst. Inmiddels is de shortlist van kunstenaars rond en zijn we druk bezig met de voorbereidingen. 
Lees verder