Plaatsmaken facebook
026 351 56 97
info@plaatsmaken.nl

Laatste maand Een zacht geruis

Nog maar een maand te zien: de zomer is voorbij gevlogen! In zeven Gelderse kastelen nog te zien: nieuw werk van zeven kunstenaars, op basis van de plek en de geschiedenis gemaakt, en in die context te zien en te beleven. Stap gauw nog even die auto in en rij de provincie door. Verwonder je over de schelpen van kasteel Rosendael in het werk van Aline Eras, onderga de overdonderende veldslag van Robbie Cornelissen op de grote zolder van kasteel Hernen. Zie hoe moeiteloos de hedendaagse fotografie van Hans Wijninga het gesprek aangaat met het werk van de laatste baron van kasteel Ammersoyen, tap een beker Zypbruis in park Zypendaal, zoek de barones van Verwolde die Rosemin Hendriks tekende, leg in gedachten de tuin van Erik Odijk aan rond kasteel Doorwerth. Tot slot, slik even de teleurstelling weg dat net als van de werken van Heidi Linck op de Cannenburch, van dit bijzondere project straks alleen nog maar foto's zullen zijn.
Lees verder

Nieuwe edities Rosemin Hendriks in de webshop

Rosemin Hendriks beet zich voor het project 'een zacht geruis' vast in de geschiedenis van huis Verwolde in het Gelderse Laren, waar twee eeuwen lang de adellijke familie van der Borch de scepter zwaaide. De voor die tijd buitengewoon pittige barones Line Voûte trok haar het meest. Van deze barones maakte Hendriks een prachtig portret. Zij weet zich omringd door een aantal typische zaken die rond het statige landhuis een belangrijke rol speelden. De haas en de eend staan symbool voor de jacht, de zwarte vogel komt uit het familiewapen van de familie van der Borch. De dieren in het werk van Rosemin worden net als haar portretten van gezichten, ook echte karakters. De drie dieren uit deze bijzondere stamboom, die tot eind oktober te zien zijn in de logeerkamer van huis Verwolde zijn nu uitgegeven als zeefdruk. De oplage is klein, en op is op.
 
Lees verder

De slaapwandelaar | Aline Eras

wanneer: 30 augustus t/m 19 oktober
waar: galerie Plaatsmaken

In de tekeningen van Aline Eras slapen verhalen. Ze liggen er stil achter gesloten ogen, of verborgen onder ruwe huid. De verlangens en gedachten maken hun eigen vormen en plooien in het werk. Stekels, gladde stenen, met je vingertoppen over een schelpenrand.

We tonen nieuw werk, waaronder een video die de kunstenaar maakte in samenwerking met componist Tjerk van der Ham. Hierin krijgt de migratie van de werkelijkheid naar een droomwereld een verrassende wending.
Lees verder

Solotentoonstelling Heidi Linck

wanneer: 25 oktober t/m 14 december
waar: galerie Plaatsmaken

Bij Plaatsmaken toont zij recent werk op papier, waaronder de nieuwe reusachtige tekening Prosperity.

Heidi Linck maakt installaties en tekeningen. In haar werk onderzoekt zij de betekenis van een plek. De architectonische specificaties neemt zij mee in haar overweging om tot een nieuw beeld te komen. De installaties zijn vaak werken in de openbare ruimte, de tekeningen vertellen in vele lagen zwart over tijd en perceptie.
Lees verder

De Uitspraak | Ruben Planting

De eerste kunstenaar in de nieuwe reeks van De Uitspraak is Ruben Planting. Hij studeerde afgelopen juli af met een reeks uiteenlopende werken. Tekst speelt een rol, net als het uit de context halen van alledaagse voorwerpen en deze weer terugplaatsen op een andere plek waardoor er een vervreemdend effect optreedt. Door deze twee te combineren ontstaat een nieuw verhaal, fris van geest en beloftevol voor wat nog komen gaat.
Lees verder