Plaatsmaken facebook
026 351 56 97
info@plaatsmaken.nl

Guichelheil van Merlijne Marell

wanneer: t/m 25 augustus
waar: galerie Plaatsmaken

Merlijne Marell verzamelt verhalen, vreemde woorden, sprekende kleuren en opmerkelijke dingetjes uit de natuur. Daar verzint ze een nieuw verhaal mee, dat ze uittekent en vervolgens uitwerkt tot een boek in verschillende grafische technieken zoals zeefdruk, houtsnedes en monotypes. Plaatsmaken toont van de twee laatste boeken het werkproces en het resultaat. Zowel van Schobbejacques als Volle Muil is de aanloop in volle glorie te zien. En wie zou Guichelheil zijn?
Lees verder

De Slaapwandelaar | Aline Eras

wanneer: 30 augustus t/m 19 oktober
waar: galerie Plaatsmaken

In de tekeningen van Aline Eras slapen verhalen. Ze liggen er stil achter gesloten ogen, of verborgen onder ruwe huid. De verlangens en gedachten maken hun eigen vormen en plooien in het werk. Stekels, gladde stenen, met je vingertoppen over een schelpenrand.

We tonen nieuw werk, waaronder een video die de kunstenaar maakte in samenwerking met componist Tjerk van der Ham. Hierin krijgt de migratie van de werkelijkheid naar een droomwereld een verrassende wending.

U bent van harte uitgenodigd op de opening donderdag 30 augustus om 17.00 uur.
Lees verder

Lezing & fotodemonstratie Hans Wijninga

wanneer: zo 16 september 2018, 13.30 uur
waar: kasteel Ammersoyen, 

Kasteellaan 1, 5324 JR Ammerzoden

Laat u meevoeren in vervlogen tijden door Hans Wijninga (1965). Wijninga heeft zich gespecialiseerd in de wet plate collodium techniek en zal deze oude techniek tot leven wekken. Dit collodiumprocedé werd ook toegepast door baron Arthur de Woelmont (1826), de laatste bewoner van kasteel Ammersoyen. Als hobbyfotograaf legde hij in deze toen hypermoderne techniek eigenhandig zijn kasteel vast, in een tijd dat fotografie nog in de kinderschoenen stond.
Momenteel zijn in kasteel Ammersoyen fotoprints van Hans Wijninga te bewonderen. Hij heeft hiervoor het kasteel vastgelegd door middel van een laserscan, de modernste techniek van de 21e eeuw.

Let op: vooraf reserveren voor deze activiteit is noodzakelijk. Er is beperkt plek, dus meld u snel aan.
Lees verder

Tekenworkshop voor volwassenen door Aline Eras

wanneer: za 22 september 2018 13.30 uur
waar: kasteel Rosendael, 
Rosendael 1, 6891 DA Rozendaal

Stap binnen in de wondere wereld van kunstenares Aline Eras (1980). De bijzondere verzameling schelpen die zij aantrof op de zolder van kasteel Rosendael waren aanleiding voor een nieuwe serie kunstwerken. In het kasteel heeft Aline Eras bijzondere ingrepen gedaan. Zo werd de tafel in de eetkamer getransformeerd tot een overvloedig maal met schelpen en zijn er op verschillende plekken indrukwekkende tekeningen van haar hand te zien.

Let op: vooraf reserveren voor deze activiteit is noodzakelijk. Er is beperkt plek, dus meld je snel aan.
Lees verder