Plaatsmaken facebook
026 351 56 97
info@plaatsmaken.nl
Ons project een zacht geruis ging 20 april jl van start met veel bezoek, mooi weer en een wapperende banier uit de toren van kasteel Doorwerth. De kunstwerken, speciaal gemaakt door zeven kunstenaars,  zijn nog tot en met 31 oktober op de 7 kastelen te zien. Inmiddels hebben al veel mensen een bezoek gebracht aan een of meer kastelen, we krijgen enthousiaste reacties! In samenwerking met Museum Arnhem organiseren we een zomerprogramma waarin u nader kennis kunt maken met het project en de kunstenaars. Aankomend weekend al organiseren we een bijzondere wandeling rond kasteel Doorwerth, waarin u wordt meegenomen in de landschapstekening van Erik Odijk. Een week later geeft Robbie Cornelissen een lezing over zijn werk en natuurlijk de animatiefilm die hij maakte in kasteel Hernen. En Jan Broekstra bereidt lunch met een glas Zypbruis voor iedereen die meer wil weten over hem en zijn werk voor huis Zypendaal. Later deze zomer volgen meer activiteiten in de overige kastelen. We zien u graag! 

Kunst- en ontdekwandeling

wanneer: za 30 juni 2018, start 14.00 uur

Ontdekkingstocht rond kasteel Doorwerth onder leiding van Hans Jungerius, naar aanleiding van de landschapstekening die Erik Odijk maakte voor een zacht geruis.
Voorafgaand aan de wandeling geeft Inge Pollet, artistiek leider van Plaatsmaken, een korte introductie op het kunstproject een zacht geruis en kunt u het werk van Erik Odijk bekijken.

Deelname:
€10,00 p.p. inclusief koffie/thee en glossy

RESERVEREN
 
Lees verder

Kunstlezing Robbie Cornelissen

wanneer: za 7 juli 2018

Robbie Cornelissen maakte een prachtige animatiefilm van de denkbeeldige Slag Bij Hernen. Hij vertelt er meer over tijdens zijn lezing in kasteel Hernen. Uiteraard komt u ook meer te weten over hoe de film past binnen zijn oeuvre en laat de kunstenaar nog veel meer zien en horen.

Datum en tijd: Zaterdag 7 juli aanvang 15.00 uur

Deelname: € 5,- p.p. (inclusief koffie/thee, glossy, lezing en bezoek kunstwerk). RESERVEREN

 
Lees verder

Kunstlunch in Park Zypendaal

wanneer: zo 15 juli 2018, aanvang 13.00 uur

In de tuin bij Huis Zypendaal staat deze zomer een folly, een bouwwerk dat met opzet zonder nut of bizar is. U kunt hier Zypbruis, drinkwater uit de bron van Zypendaal, uit porseleinen bekertjes  drinken. De kunstenaar heeft dit werk speciaal voor deze locatie gemaakt. De porseleinen bekertjes glazuurde hij met blauwe vlekken, als knipoog naar het Aziatische servies in Huis Zypendaal.
 
Jan Broekstra is niet alleen goed in het bakken van porselein, hij houdt ook erg van koken.  Wilt u het verhaal van deze kunstenaar proeven? Meld u dan aan voor deze  bijzondere lunch. Er ligt weinig vast, maar één ding is zeker: een bekertje Zypbruis en een goed gesprek zullen niet ontbreken! Aansluitend aan de lunch krijgt u een rondleiding door Huis Zypendaal.

Prijs: € 25,50 (kinderen 4 t/m 18 jaar: € 22,50). 

RESERVEREN
 
Lees verder