Plaatsmaken facebook
026 351 56 97
info@plaatsmaken.nl

Guichelheil | Merlijne Marell

Zaterdag 9 juni - tijdens de Nacht van de Mode - opent om 20.00 uur Guichelheil, een solotentoonstelling van Merlijne Marell bij Plaatsmaken. Bij deze bent u van harte uitgenodigd!

Merlijne Marell verzamelt verhalen, vreemde woorden, sprekende kleuren en opmerkelijke dingetjes uit de natuur. Daar verzint ze een nieuw verhaal mee, dat ze uittekent en vervolgens uitwerkt tot een boek in verschillende grafische technieken zoals zeefdruk, houtsnedes en monotypes. Plaatsmaken toont van de twee laatste boeken het werkproces en het resultaat. Zowel van Schobbejacques als Volle Muil is de aanloop in volle glorie te zien. En wie zou Guichelheil zijn?

Nacht van de Mode
Op zaterdagavond 9 juni openen ontwerpers en kunstenaars van het Modekwartier in Arnhem traditiegetrouw tot middernacht de deuren van hun winkels en ateliers voor liefhebbers van fashion, art & design. 
 
Lees verder

een zacht geruis | Kunst- en ontdekwandeling

Zaterdag 30 juni 2018 aanvang 14.00 uur

In de zaal naast de wapenkamer van kasteel Doorwerth is een indrukwekkende landschapstekening van kunstenaar Erik Odijk (1959) te bewonderen. Hij heeft deze op locatie gemaakt, geïnspireerd op de omgeving en geschiedenis van kasteel Doorwerth. Het kunstwerk vormt het uitgangspunt voor een buitenwandeling onder leiding van ontdekkingsreiziger Hans Jungerius. Gezamenlijk gaat u op pad om de omgeving rond kasteel Doorwerth te verkennen.

Deelname: €10,00 p.p. inclusief koffie/thee en glossy 
Adres: Kasteel Doorwerth, Fonteinallee 2b, 6865 ND Doorwerth.
Reserveren: vooraf reserveren voor deze activiteit is noodzakelijk. Er is beperkt plek, dus meld u snel aan

Het werk van Erik Odijk is onderdeel van Een zacht geruis. In alle 7 opengestelde kastelen van GLK is t/m 31 oktober hedendaagse kunst te zien, geïnspireerd op de locatie.
Lees verder

een zacht geruis | de glossy

Beeldende kunst meets erfgoed! Lees alles over het kunstproject ‘een zacht geruis’ in deze glossy. Waarom hoort kunst in kastelen? Hoeveel schelpen liggen er op de zolder van kasteel Rosendael? Wist je trouwens dat bij ieder kunstwerk opdrachten voor kinderen zijn gemaakt? Ga wandelen in de bossen rond de kastelen, maak de favoriete recepten van de kasteelvrouwen, knip een flipboekje! Oude verhalen waren nog nooit zó 2018.
De glossy kost € 5,50 en is te koop in de kasteelwinkels en bij Plaatsmaken of te bestellen door een mail te sturen aan: info@plaatsmaken.nl
Lees verder

Verwerking persoonsgegevens door Plaatsmaken

Op 25 mei 2018 is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) in werking getreden, een nieuwe EU-verordening die betrekking heeft op de verwerking van persoonsgegevens.

Plaatsmaken is in het bezit van uw contactgegevens omdat u zich in het verleden digitaal hebt aangemeld voor onze nieuwsbrief, omdat u klant bent of bij ons binnen bent gelopen en hebt ingetekend voor de mailing.  Wij zijn verplicht in het kader van de AVG u te wijzen op het feit dat u zich altijd kunt afmelden voor onze nieuwsbrieven middels de unsubscribe- link onderaan deze mail, of door contact met ons op te nemen. Zolang u dat niet doet gaan we ervan uit dat u het leuk vindt om te lezen wat wij doen. We gebruiken uw gegevens uitsluitend voor het doel waarvoor u ze ons hebt gegeven en zullen ze nooit delen met derden.