Plaatsmaken facebook
026 351 56 97
info@plaatsmaken.nl

22 juni: masterclass Paapje - zeefdruk op textiel

Paapje is een bedrijf voor handbedrukte textiel dat is opgericht in 1930. Het staat bekend om zijn artistieke motieven die op rapport en met aquarelachtige drukinkten op stof worden aangebracht door middel van handzeefdruk. Raadselachtig is vooral de etstechniek, waarbij kleur deels weer wordt weggehaald.

PRAKTISCHE INFORMATIE
Deelnemers: 4
Doelgroep: ontwerpers en kunstenaars
Kosten: € 300,- incl. materiaal (o.a. stof en fixeren) en lunch (excl. 21% btw)
Aanmelden via: info@plaatsmaken.nl
Meer informatie: 026 3515697
 
Lees verder

23 juni en 7 juli: Workshop behang, ontwerp en uitvoering

Zoek je al jaren naar een bepaald behang en kan je het niet vinden? Of ben je uitgekeken op je witte muur? In deze workshop leer je een eigen behangontwerp te maken en dat vervolgens ook uit te voeren op behangpapier. We oefenen met een stempeltechniek, vervolgens werken we in zeefdruk voor een professioneel resultaat. Origineel en uniek, want sowieso een behang dat verder niemand heeft! 

De workshop wordt gegeven door Jolanda Muilenburg van Z2 en is bedoeld voor liefhebbers. www.zet2.nl 

Lees verder

23 juni: Workshop Blauwdrukken

Plaatsmaken organiseert een workshop in deze bijzondere techniek in samenwerking met Aafke Bennema. Je leert het procedé stapsgewijs: 
het lichtgevoelig maken van het papier, het positioneren van het te belichten onderwerp, tot de belichting en de fixatie. Je leert de mogelijkheden kennen en gevoel ontwikkelen voor de techniek.
We werken met zwart-wit A-4 negatieven (voor fotoprints) en diverse objecten (fotogrammen). De negatieven kun je zelf van tevoren maken door een negatief beeld op een transparante sheet te printen. 

PRAKTISCHE INFORMATIE
Duur: 4 uur
Kosten: € 100,- inclusief materiaal (excl 21% btw)
Aanmelden: info@plaatsmaken.nl 
 
Lees verder