Plaatsmaken facebook
026 351 56 97
info@plaatsmaken.nl

Finissage Geer van der Klugt

U wordt van harte uitnodigd voor de finissage op 4 mei van 16–18 uur bij Plaatsmaken.

De uit Amsterdam afkomstige kunstenaar Geer van der Klugt brengt sinds het najaar van 2017 een werkperiode door bij Plaatsmaken in het zeefdrukatelier. Hij onderzoekt de toepassing van de techniek binnen zijn eigen beeldtaal, en in het bijzonder hoe hij gaandeweg het proces kon bijsturen door te tekenen met pastelkrijt. Een samengaan dus, van idee en techniek.

Van der Klugt exposeerde eerder bij Plaatsmaken en werd daar gegrepen door de mogelijkheden in de zeefdrukwerkplaats. Het duurde echter een tijd voor hij voor zichzelf een project had uitgedacht waarbinnen die fascinatie een zinvolle verbreding van zijn vocabulaire zou krijgen. De werkperiode is mogelijk gemaakt door het Mondriaanfonds.
 
Lees verder

Finissage Stille Stad van Bert van Ommen

Donderdag 17 mei om 20.00 uur bent u van harte uitgenodigd op de afsluiting van de tentoonstelling Stille Stad van Bert van Ommen in Dudok. Deze bijzondere presentatie werd door Plaatsmaken geïnitieerd en met medewerking van Dudok was het werk van van Ommen nog eenmaal in volle glorie te zien op beide verdiepingen van het pand. Kunstenaar, curator en oud-docent van Bert, Marten Hendriks zal spreken over het werk. Inloop en zaal open vanaf 19.30 uur.

Plaatsmaken en Dudok heten u welkom in de Van Ranzowzaal op de eerste verdieping van Dudok. Toegang is gratis, aanmelden via aanmelden@dudok.nl

Dudok Arnhem
Koningstraat 40
6811 DH Arnhem
www.dudok.nl
Lees verder

een zacht geruis

Vrijdag 20 april opende een zacht geruis. Productiehuis Plaatsmaken initieert in bijzondere samenwerking met Geldersch Landschap en Kasteelen en Museum Arnhem dit kunstproject. Gelderland kent veel kastelen en landhuizen. Zeven daarvan, in bezit van GLK, zijn opengesteld voor publiek. Voor een zacht geruis zijn zeven kunstenaars gekoppeld aan deze zeven Gelderse kastelen. Zij maakten in opdracht van Plaatsmaken op basis van de plek en de geschiedenis nieuw werk.

Museum Arnhem ontwikkelde voor dit bijzondere kunstproject het educatieprogramma dat bestaat uit kijkbladen ‘Met andere ogen’, workshops voor volwassenen en kinderen en een programma voor het primair onderwijs.

Kunstenaars: Robbie Cornelissen (kasteel Hernen), Heidi Linck (kasteel Cannenburch), Rosemin Hendriks (Huis Verwolde), Aline Eras (kasteel Rosendael), Erik dijk (kasteel Doorwerth), Jan Broekstra (Huis Zijpendaal) en Hans Wijninga (kasteel Ammersoyen). 

De tentoonstellingen in de zeven kastelen is opengesteld tot en met 31 oktober 2018. 
Kijk voor alle informatie op: www.eenzachtgeruis.nl
 
Lees verder