Grind the Gap

Show menu Close menu

1Hachmang 5225
1Hachmang 5215
Mail bijlage7
Viktor Hachmang - Policy maker

Het grootste nadeel aan werken met het  programma Illustrator vindt Viktor Hachmang dat er geen ruimte is voor technische beperking en toevalstreffers tijdens het maakproces.  Die kunnen zomaar goud opleveren. Voor Grind The Gap zette hij zich dan ook in om deze beperkingen en toevalstreffers juist te vangen terwijl hij aan het zeefdrukken was. Hij bedacht een alternatief stripverhaal waarin hij online gevonden tekstfragmenten combineerde met beeldelementen. Doordat hij  steeds met kleur en kaders te varieert  is het beste van de zeefdruktechniek naar boven gekomen in een gelaagd geheel, dat van oorsprong digitaal was maar uiteindelijk met analoge glitches in de wereld landt.
'Mijn illustratiewerk en grafiek komen vaak gedeeltelijk analoog, maar in grote mate digitaal tot stand. Daarom lijkt het me interessant om voor Grind the Gap alleen de analoge weg te bewandelen, hoewel uitgaande van de digitale perfectie die mijn werk kenmerkt. Ik hoop door mij binnen het Grind the Gap-project volledig te richten op analoge technieken open te kunnen stellen voor toevallige vondsten, mij te verhouden tot de beperkingen van de techniek (en mijn vaardigheid) om zodoende tot een onverwacht resultaat te komen; een gedrukt object dat achter een computerscherm niet gemaakt of bedacht had kunnen worden.'

Viktor Hachmang studeerde in 2011 af aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten te Den Haag in de richting Grafisch Ontwerpen. Hachmang heeft een sterke interesse in illustratief ontwerp, handschrift en de geschiedenis van het beeld in het algemeen. Naast opdrachten voor nieuwsmedia en luxe merken werkt hij aan autonome grafiek in gelimiteerde oplage. Hij gelooft in traditioneel vakmanschap, maar experimenteert veel met keramiek, textiel, sieradenontwerp. 

Loading...