Grind the Gap

Show menu Close menu

Thomas 7 1
Thomas 1
Een icosphere -- een bal met driehoeken die in elkaar vallen
Thomas kan precies uitleggen hoe een computer werkt. Alles gaat over ‘binary-logic’, tegenstellingen tussen 1 en 0 en combinaties daarvan. Die schijnbaar eenvoudige wetenschap wilde hij graag overleveren aan de volgende generaties.  Daartoe ontwierp hij een bal, want dat is de sterkste vorm, zeg maar de meest simpele vorm van ultra high intelligence.  Een icosphere om precies te zijn, een bal met driehoeken die in elkaar vallen.  
Thomas 5
Door de icosphere te printen in lichtgevend materiaal kan de bal ook in het donker gevonden worden
Hij begon met eenvoudig piepschuim, maar kreeg daar niet de gewenste subvormen in.  Het werd een 3d geprinte bal met driehoeken en opstaande randen. ‘Ik bedacht een route met pijltjes, waardoor je als het ware het binary systeem weer opnieuw zou kunnen opbouwen. Je rolt eenvoudig de bal in met inkt en drukt de route af.  Door de icosphere te printen in lichtgevend materiaal kan de bal ook in het donker gevonden worden.  Het zou mooi zijn om er een heleboel de ruimte in te slingeren en dat er dan na 50.000 jaar eentje op de aarde stort, graag met enorme krater.‘ 
Thomas 8
Thomas 3
Thomas doet niet zoveel met printen, maar sinds hij de icosphere maakte is zijn liefde voor 3d print enorm gestegen. ‘je kunt gewoon niet alles op de computer doen. Niet alles werkt altijd goed en het is fijn om iets te voelen. Het is prettig dat je in je achterhoofd weet dat je altijd in de werkplaats kunt werken met echt materiaal. Ik geloof dat uiteindelijk alles digitaal zal worden, maar ook dat er altijd fysieke verschijningsvormen bij zullen bestaan.
Thomas 2

Loading...