Grind the Gap

Show menu Close menu

Bente 3 1
Bente maakte een rol van een toyoboplaat, waarmee ze heel snel een Facebook pagina kan stempelen. Van alle dingen die goed bewaard zijn gebleven uit de geschiedenis, valt op dat dat is gebeurd vanuit de essentie van wat ze zijn. Een steen bijvoorbeeld, vergaat niet zomaar. In de tijd waarin we nu leven is alles veel vluchtiger. 
Bente 4
We zijn de hele tijd met elkaar aan het communiceren via internet. Over honderd jaar is er niets meer van dit tijdsbeeld terug te zien, want internet is per definitie vluchtig. Ik dacht na over een manier om er toch voor te zorgen dat er iets bewaard blijft van de manier waarop wij nu met elkaar van gedachten wisselen. 
Bente 2 2
Bente maakte een rol van een toyoboplaat, waarmee ze heel snel een Facebook pagina kan stempelen
Door massaproductie in te zetten en heel veel van iets te maken zorg je er waarschijnlijk voor dat er altijd wel iets blijft rondslingeren. Ik heb een digitaal bericht omgezet in een 3d stempel, die ik snel kan inzetten voor grote hoeveelheden. Zo krijg je hopelijk over lange tijd nog een flashback over hoe onze gesprekken verliepen. 
Voor mij was het de eerste keer dat ik in de grafiekwerkplaats ging werken. Ik maak wel boekjes maar die print ik uit. De opdracht heeft me uit mijn comfortzone gehaald en me gedwongen anders na te denken over in te zetten technieken. Dat is goed, het is fijn om meer te kunnen kiezen.  

Loading...