Grind the Gap

Show menu Close menu

Arthur 29
Door een lasersnijder werd dit raster uitgesneden uit een dun plaatje door middel van de scanline techniek
Arthur sneed een paprika in elf plakken. Van elke plak maakte hij een foto in een bitmap bestand, dat hij vervolgens omzette in een raster. Door een lasersnijder werd dit raster uitgesneden uit een dun plaatje door middel van de scanline techniek. De plaatjes zette hij in een soort van ouderwetse diaprojector, waarmee met behulp van een speciale lens en het zonlicht de paprika op de muur kan worden geprojecteerd. 
Arthur 7
Arthur 5
De plaatjes zette hij in een soort van ouderwetse diaprojector, waarmee met behulp van een speciale lens en het zonlicht de paprika op de muur kan worden geprojecteerd
Het geheel heeft een semi-wetenschappelijke vormgeving die aan vroeger doet denken. Het idee van zonlicht dat je kunt hergebruiken in ideeën van nu is duurzaam en handig als er geen electrisch licht meer is. 
Arthur 1
Ik ben eigenlijk heel schermgericht, bekent Arthur. Ik breng heel wat tijd achter mijn computer door. Deze opdracht was echt een uitstapje. Soms gebruik ik wel zeefdruk, het is een mooie techniek waarmee je net dat extra kunt bereiken wat met de printer niet lukt. 
Arthur 2
Lichtgevende inkt gebruiken bijvoorbeeld. Het zou wel jammer zijn als de grafiekwerkplaats verdwijnt. Je mist dan toch een dimensie in je mogelijkheden. Ik zou het wel fijn vinden om meer workshops te krijgen in grafiek, dan wordt de drempel lager om het in te zetten. 
Arthur 50
Tijdens het werkproces van deze opdracht heb ik ontdekkingen gedaan die interessant waren in de techniek. De wisselwerking tussen praktijk en theorie was interessant, en natuurlijk had ik die extra natuurkundige component waar ik de uitkomst van moest afwachten.

Loading...