To Top Loading...

Plaatsmaken

Het kunstenaarsinitiatief Plaatsmaken is begin jaren tachtig ontstaan doordat een aantal jonge kunstenaars letterlijk en figuurlijk ruimte zocht om zich inhoudelijk verder te ontwikkelen en hun werk te exposeren. Toen dit initiatief de gemeente Arnhem verzocht om meer faciliteiten en ruimte, stelde de gemeente een fusie tussen beide organisaties voor. Achterliggend idee was een nieuwe en inspirerende artistieke impuls in de vorm van een goed geoutilleerde werkplaats voor de kunsten in Arnhem en voor de betrokken kunstenaars.

Gestimuleerd door het idee en door een extra subsidie gingen beide organisaties de uitdaging aan. De nieuwe stichting vond onderdak aan de Emmastraat in Arnhem en begon haar werkzaamheden. Juist die vruchtbare combinatie van traditionele (grafische) technieken en kennis met de meer innovatieve ideeen en inspirerende vragen van jonge kunstenaars en studenten leiden tot het huidige Plaatsmaken en haar succes.
In 2010 opende Plaatsmaken de deuren van haar galerie. Hier wordt werk getoond en aangeboden dat gemaakt is op of van papier. Door de tentoonstellingsfunctie opnieuw te herijken en vorm te geven wist Plaatsmaken de afgelopen 2 jaar naast omzetvergroting ook een ander en groter publiek aan zich te binden.
Plaatsmaken verhuist in juni 2012 naar een nieuw pand in Klarendal/ Arnhem. Dit geeft Plaatsmaken de gelegenheid de werkplaatsen opnieuw in te richten en enkele faciliteiten uit te breiden.