To Top Loading...

Plaatsmaken

wo 22 oktober t/m 22 november 2014

Marc Bijl: The Order of the black Opaque
Betrokken kunstenaars
Voor Marc Bijl (Leerdam, 1970) is muziek erg belangrijk. Naast zijn kunstenaarspraktijk is hij altijd muziek blijven maken. Hij maakte deel uit van de roemruchte band Götterdammerung, en richtte onlangs met Almar David een nieuwe formatie op: Life as Art.
Met een bijdrage van het Mondriaanfonds bracht Marc Bijl een werkperiode door in de ateliers van Plaatsmaken. Voor de debuut EP van Life As Art, the Order of the Black Opaque, zeefdrukte hij honderd hoezen. Er zijn een aantal verschillende, op papier, en met suedepapier. Met de tien verschillende zeven die hij tijdens dit proces gebruikte, heeft Bijl nog een aantal unieke werken op doek gemaakt. Deze zijn te zien in Galerie Plaatsmaken. Ook is er een selectie van de platenhoezen en nog wat ander werk van Marc Bijl te zien. In het nieuwste nummer van Tortuca (tijdschrift voor literatuur en beeldende kunst), dat eveneens bij Plaatsmaken wordt gepresenteerd, is bovendien een beeldbijdrage van de kunstenaar opgenomen.
Wij zijn er trots op dat wij het project The Order of the Black Opaque aan u kunnen laten zien.
Op zaterdag 22 november nodigen wij u graag uit voor het volgende programma:
16.00 uur: Presentatie Tortuca #35, tijdschrift voor literatuur en beeldende kunst. Verschillende kunstenaars en dichters / vertalers, wiens werk in dit nummer zijn opgenomen, zullen hun werk toelichten of eruit voordragen;
17.00 uur: Marian Cousijn gallery manager Upstream Gallery Amsterdam, over het recente werk van Marc Bijl;
18.00 uur: eten, met een klein akoestisch optreden van Life as Art. Kosten € 15  inclusief drank. Deelname maaltijd voor 15 november aanmelden via info@ plaatsmaken.nl.
Life as Art zal hun EP presenteren en optreden in de kleine zaal van Luxorlive, direct NA het concert van Clan of Xymox dat om 20.30 uur begint. Voor ticketinformatie zie Luxorlive.nl.

Galerie archief