To Top Loading...

Plaatsmaken

wo 25 februari t/m 19 maart 2015

Heidi Linck - Nacht vangen
Betrokken kunstenaars
Heidi Linck brengt een werkperiode bij Plaatsmaken door om te onderzoeken wat onze mogelijkheden kunnen opleveren voor de beeldtaal van haar oeuvre. Haar werk is een voortdurend onderzoek naar de mogelijkheden om ruimte weer te geven, en vaak komt er ook nog een heel specifiek historisch element in voor.
In haar tekeningen krijgt ze het voor elkaar met een heleboel verschillende soorten zwart een verhaal te vertellen over een plek. De verwachting is dat het onderzoek hier in de werkplaatsen dat palet zal verbreden, niet alleen in intensiteit qua kleur, maar ook in de wijze waarop ze dit verhaal kan vertellen. Een hoogdruk geeft een andere textuur dan een ets. Wanneer je er dan nog een keer overheen zou drukken bestaat een werk uit vele  lagen, elk met een eigen toevoeging aan het verhaal van de kunstenaar. Tijdens het werkproces wordt een groeiend fysiek logboek in de tentoonstellingsruimte geplaatst, zodat bezoekers in de galerie direct de resultaten kunnen zien.  Vanaf woensdag 25 februari bent u welkom in dit steeds veranderende landschap.
U bent daarnaast van harte uitgenodigd voor de afsluiting van de werkperiode en tentoonstelling op donderdag 19 maart om 20.00 uur.
 

Galerie archief