To Top Loading...

Plaatsmaken


Haar werk is een uitbundig feest en een daadkrachtige vermenging van het bovennatuurlijke met gewone, banale zaken. Tijdens reizen naar bijvoorbeeld Spanje en Zuid-Amerika gaat ze graag op in de kleurrijke cultuur en tradities.  De rituelen die de mensen daar in hun dagelijks bestaan gebruiken, betekenen voor Farabegoli een brug naar een andere wereld.  Ze zegt: ´Daar gaat mijn werk over, dingen die niet bestaan maar wel hun oorsprong in de werkelijkheid hebben, en de manier waarop mensen daar mee omgaan. De gedachte dat je iets zou kunnen veranderen aan je lot, door te aanbidden of te offeren. De samensmelting tussen dat geloof en de traditionele kleurige cultuur. Die verhevigt de beleving van de gebeurtenissen. Die feestelijkheid brengt je echt in een andere wereld.’ 
 

Elst Leeuwarden 1983 www.mirkafarabegoli.comMirka Farabegoli in de webshop

Mirka Farabegoli: Mannigfuald

Mirka Farabegoli

Museum Arnhem en Stichting Productiehuis Plaatsmaken hebben de handen ineen geslagen en organiseren samen een tentoonstelling voor kinderen in de leeftijd van 6-18 jaar. Doel is om hen op een bijzondere manier kennis te laten maken met de Tweede Wereldoorlog en in het bijzonder de gebeurtenissen rond Operatie Market Garden die in Museum Arnhem herdacht wordt onder de naam Geest van de plek. Arnhem 1944.

Voor deze presentatie is kunstenaars gevraagd een ontwerp in te dienen voor een werk in oplage. Dit kan zeefdruk, hoogdruk, diepdruk of piezografie zijn. Onderwerp van de prenten is in brede zin de herdenking van Operatie Market Garden. Deze ontwerpen werden in de ateliers van Plaatsmaken gedrukt.
 Kunstenaars