Polyfonie 2; de tussentijd

Polyfonie 2; de tussentijd

Jun 14Aug 23 2014

In de presentatie de Tussentijd zijn werken te zien van drie kunstenaars: Frans van Tartwijk, Mattijs van den Bosch en Mirka Farabegoli. Alledrie de kunstenaars hebben een bijzonder gevoel voor tijd.
De werkende mannen in de schilderijen van Mattijs van den Bosch lijken eindeloos bezig met het aanleggen van wegen, vuilnis ophalen, gewoon een beetje staan. Vaak in de volle zon. Je kunt er zeker van zijn dat, wanneer je zelf even weg zou gaan, ze bij terugkeer nog exact hetzelfde aan het doen zijn. Er is geen verleden, geen toekomst, alleen een tussentijd. De figuren die Frans van Tartwijk schildert bevinden zich op een kruispunt van dimensies. Zijn het hallucinaties? Droombeelden? Dat ze niet van hier zijn lijkt een uitgemaakte zaak. Ze worstelen vaak letterlijk met hun bestaan en hun plek op het schilderij. Van Tartwijk gaat hierbij de vleselijke kant niet uit de weg. De dynamiek van het schilderen en de soms heftige beelden gaan hand in hand. De kunstenaar verkent op indringende wijze de verschillende stadia van ‘zijn’. Zijn figuren leven, lijden, zijn onderweg naar de dood, zelfs uit de dood weer opgestaan en hebben plaatsgenomen in het theater.
Mirka Farabegoli heeft een onbegrensde interesse in de rituelen die het bestaan op aarde markeren. Ze reist regelmatig naar de diverse uithoeken van de wereld om ter plaatse de feest-, doods- en levensrituelen te bestuderen. Deze dienen ter inspiratie voor haar bonte oeuvre, waarin alle culturen moeiteloos samensmelten tot één nieuwe. In de wereld van Farabegoli wonen geesten, mensen en halfdoden gebroederlijk samen in een felgekleurd huis. 

Kunstenaars: Frans van Tartwijk, Mattijs van den Bosch en Mirka Farabegoli
Tentoonstelling is te zien van 14 juni t/m 23 augustus 2014.
Opening tijdens de Nacht van de Mode.