Nieuwe stocktentoonstelling in souterrain

Nieuwe stocktentoonstelling in souterrain

Jan 20Jul 1 2020

Half januari is er een nieuwe presentatie ingericht in het souterrain. De aanleiding hiervoor was de terugkeer van een aantal werken uit de Biënnale Gelderland tentoonstelling die we in museum het Valkhof hadden gemaakt.

De monumentale tekening Pacific Rim III van Erik Odijk hebben we in consignatie genomen van de eigenaar. Deze vroege bostekening uit 1994 is een zeldzaam ingelijst exemplaar, de meeste van zijn bostekeningen maakte de kunstenaar tijdelijk in situ. De tekening maakt deel uit van een vierluik, de overige drie tekeningen zijn in bezit van de gemeente Nijmegen, een particulier en Museum het Valkhof. Behalve de tekening zijn van Odijk nog drie andere werken te zien, die de kunstenaar eerder in oplage bij Plaatsmaken maakte.

Van Aldwin Lehr kwamen er vijf zwart wit foto’s retour, die nu bij ons te zien en te koop zijn. In een zeer duistere beeldtaal vertelt de kunstenaar over het bos als plaats voor verdwenen entiteiten en energieën van lang geleden.

Het bosthema is doorgetrokken in de rest van de presentatie. Van Markus Putze hangen er twee aquarellen van bossen waarin mysterieuze gezichten te ontdekken zijn.