Klaas Gubbels - Ketel zwart

Klaas Gubbels - Ketel zwart

Jul 22Sep 6 2015

Deze uitgezaagde kan drukte hij samen met zijn dochter Johanna en Manuel Kurpershoek af op de grote pers van Plaatsmaken. Gewoon recht vooruit, in zwart. Dat is waar Klaas van houdt, een beeld zonder misverstanden. Het drukken gaat ongeveer zo: Manuel en Johanna staan hard te werken en Klaas levert commentaar. En een werk dat dat is, zo’n grote prent! Het is vanwege die grootte druktechnisch moeilijk om het goed voor elkaar te krijgen. Je moet natuurlijk gelijkmatig en zeer geconcentreerd te werk gaan zodat er geen vlekken ontstaan. Maar het is gelukt: een grote prent voor een kleine galerie. Ze zijn allemaal anders geworden. Dat is juist het leuke ervan.
Klaas bedacht dat het een goed plan zou zijn om ze eerst alle veertien te laten zien bij Plaatsmaken, waar ze gedrukt zijn. Veertien zwarte kannen, veertien enorme lappen met voor ieder jaar één kan. Zo kun je goed zien welke de mooiste is, het blijft toch handwerk.
De tentoonstelling Ketel zwart is een zomerlijk intermezzo voor Plaatsmaken: in september starten wij weer met ons galerieprogramma. We vinden het belangrijk dat uitzonderlijke projecten die in ons productiehuis gedrukt zijn ook aan bod komen in onze presentatieruimte.


In collegiale samenwerking met
Galerie InDruk, Lange Putstraat 15-17, 5211 KN ‘S-Hertogenbosch