Erik Odijk / Viewpoint

May 22Jul 10 2011

Kijken naar het werk van Erik Odijk is een heftige ervaring. De bossen die hij tekent zijn zo echt dat je erin wordt gezogen. Voor even raak je je gevoel voor schaal en omgeving volledig kwijt, om je dan te realiseren dat de oerbossen niets anders lijken te verbeelden dan je eigen gedachten. Her en der knopen, af en toe een kleur, wat mos zo nu en dan. De meesterlijk getekende natuur van Erik Odijk nodigt uit tot contemplatie. De kunstenaar slaagt er wonderwel in een prachtige, metaforische spiegel van de menselijke geest te maken. Plaatsmaken presenteert met trots een nieuwe grote tekening van Erik Odijk: Bomba.

In dit enorme, mysterieuze werk zijn alle bekende en beeldschone Odijk-elementen aanwezig: een ongekend oog voor detail naast een doordringend en intens verlangen naar een groter geheel; de natuur.

De kunstenaar zal bovendien voorafgaand aan de tentoonstelling een korte werkperiode in de ateliers van Plaatsmaken doorbrengen. De verwachting is dat er nieuw werk in oplage gemaakt wordt.

Tentoonstelling is te zien van 22 mei t/m 10 juli 2011

 

 

Artists