To Top
Plaatsmaken

Heidi Linck
Kasteel Cannenburch

Heidi Linck Kasteel Cannenburch

Het Kasteel

In 1543 kocht de legendarische Gelderse veldheer Maarten van Rossum de restanten van het middeleeuwse kasteel Cannenburch. Hij bouwde een statig slot van drie etages. De naar voren springende ingangstoren werd van natuurstenen ornamenten voorzien. Hiermee werd de renaissancestijl voor het eerst in Gelderland toegepast. In 1555 kwam kasteel Cannenburch in handen van Van Rossums neef Hendrik van Isendoorn à Blois, die het bouwplan voltooide. Zijn nazaten bewoonden het kasteel driehonderd jaar lang en voerden enkele uitbreidingen en verbouwingen uit. Sinds 1951 is het kasteel eigendom van Geldersch Landschap & Kasteelen en is het opengesteld voor publiek.

Adres: Maarten van Rossumplein 4, 8171 EB Vaassen
Openingstijden: april tot en met oktober: dinsdag tot en met zondag van 12.00 tot 17.00 uur
Bereikbaarheid: A50 afslag 26 Vaassen / Terwolde. Openbaar vervoer vanaf treinstation Apeldoorn per bus.
Meer info: voor entreeprijzen (Museumkaart is geldig), extra openingstijden, rondleidingen, voorzieningen en andere praktische zaken kijk op: www.glk.nl/cannenburch
 
 

De Kunstenaar

Heidi Linck

Ontleden
Heidi Linck (1978) is opgeleid als wetenschappelijk onderzoeker aan de universiteit van Wageningen. Daarna studeerde ze autonome kunst op de academie in Arnhem. Ze onderzoekt letterlijk een plek, ontleedt, stelt opnieuw samen, en geeft zo een heel andere kijk op een locatie. In haar tekeningen en grafisch werk doet ze hetzelfde. Het werk van Heidi Linck is een voortdurend onderzoek naar de mogelijkheden om ruimte weer te geven, en vaak komt er ook nog een heel specifiek historisch element in voor. In haar tekeningen krijgt ze het voor elkaar met een heleboel verschillende soorten zwart een verhaal te vertellen over een plek.
 
Wateroppervlak
Heidi Linck raakte helemaal in de ban van de littekens in de gevels van kasteel Cannenburch. Ze probeerde zich in eerste instantie het verhaal erachter voor te stellen, maar eigenlijk vond ze dat niet zo belangrijk. De vormen op zichzelf hebben haar geïnspireerd tot het maken van drie drijvende kunstwerken in de wateren rond het kasteel. De heldere schoonheid van de raadselachtige, hoekige vormen is duidelijk zichtbaar. De verhalen liggen hier verstild, net onder het flonkerende wateroppervlak.

Educatie

Bij het werk van Heidi Linck in Kasteel Cannenburch is een uitgebreid educatief programma ontwikkeld door Museum Arnhem.
 
Zelfstandig familiebezoek
Kom je als familie het kasteel bezoeken? Download gratis de kunstkijkkaart ‘Met andere ogen’. Deze staat boordevol leuke opdrachten die jong en oud uitdagen om nog beter te kijken. Samen beleef je zo op een speelse manier de unieke combinatie tussen erfgoed en hedendaagse kunst. De kunstkijkkaarten en knipbladen zijn ook te vinden in de glossy. Deze is te koop bij de balie van het kasteel.
 
Op bezoek met de klas
Voor de bovenbouw van het primair onderwijs is een speciaal programma ontwikkeld waarin alle informatie en de kunstkijkkaarten ‘Met andere ogen’ zijn gebundeld. Dit is gratis te downloaden. Als leerkracht kunt u zo in de klas zowel voor als na het bezoek aan de slag met het kunstproject. Bij de aanvraag van uw bezoek kunt u aangeven dat u tijdens de rondleiding speciale aandacht wilt voor de kunstwerken van Heidi Linck. Neem hiervoor contact op met het kasteel en vraag naar de mogelijkheden.
 
Workshops voor volwassenen en kinderen
Voor zowel volwassenen en kinderen worden inspirerende workshops georganiseerd. Na eerst het werk van de kunstenaar bekeken te hebben, worden deelnemers uitgedaagd om zelf aan de slag te gaan. Houd de website in de gaten voor meer informatie en data. Let op: dit geldt niet voor elke locatie.
 
Bij ieder kasteel zijn rondleiders opgeleid voor Een zacht geruis. Bent u geïnteresseerd in een kasteelrondleiding waarin ook aandacht wordt besteed aan dit kunstproject? Neem contact op het met het kasteel en vraag naar de mogelijkheden.

Kunstenaars & Kastelen