To Top
Plaatsmaken

Lezing & fotodemonstratie Hans Wijninga

zo 16 september 2018

Lezing & fotodemonstratie Hans Wijninga
Laat u meevoeren in vervlogen tijden door Hans Wijninga (1965). Deze kunstenaar heeft zich gespecialiseerd in de wet plate collodium techniek en zal deze oude techniek tot leven wekken. Dit collodiumprocedé werd ook toegepast door baron Arthur de Woelmont (1826), de laatste bewoner van kasteel Ammersoyen.
Als hobbyfotograaf legde hij in deze toen hypermoderne techniek eigenhandig zijn kasteel vast, in een tijd dat fotografie nog in de kinderschoenen stond. Het uitgebreide procedé resulteert in één unieke afdruk op glas. Momenteel zijn in kasteel Ammersoyen fotoprints van Hans Wijninga te bewonderen. Hij heeft hiervoor het kasteel vastgelegd door middel van een laserscan, de modernste techniek van de 21e eeuw.

Voorafgaand aan de demonstratie krijgt u een korte lezing waarin je alles te weten komt over baron Arthur de Woelmont en zijn fotografiehobby. Ook zal Hans Wijninga je rondleiden door het kasteel waarbij u uiteraard de kans krijgt zijn werk te bekijken.

Let op: vooraf reserveren voor deze activiteit is noodzakelijk. Er is beperkt plek, dus meld u snel aan via: https://www.glk.nl/landschappen-kastelen/activiteiten-excursies/details/demonstratie-oude-fotografie

Datum: Zondag 16 september
Aanvang: 13:30 uur
Programma: 13:30–13:45 uur Inloop met koffie/thee
13:45-14:30 uur: Lezing over baron Arthur de Woelmont met aansluitend een rondleiding door het kasteel
14:30-16:00: Demonstratie door kunstenaar Hans Wijninga
Voorafgaand of na de activiteit kunt u zelfstandig het kasteel bezoeken.